d’Alembert, er dette det beste tippesystem for casino og rulett?

d’Alembert, også kjent som Pyramide-systemet, er mange gambleres favoritt rulett-system.

Den fransk matematikeren d’Alembert er en av mange som har gått i fellen og brukt statistikk i hukommelsesløse spill. Systemet til d’Alembert kan likevel være underholdende å bruke, men spiller man lenge nok vil man alltid gå med tap.

Les også: Nå kan du tjen penger heg og nå, her får du siste nytt om de beste spillesideer.

Har du prøvd å spille Martingale rulett strategi, der ideen er at du hele tiden skal doble det du satset forrige gang, helt til du endelig vinner?

Sjansen er stor for at du ikke vant penger på Martingale strategien, men her er en strategi som noen ser et håp i: d’Alembert rulett strategien!

Selvfølgelig er det ingen garantier for at man kan vinne penger i rulett, og de aller fleste vil tape. Om man spiller lenge nok er det 100% av spillerne som taper. Denne strategien er i beste fall noe som kan brukes til underholdning, men det er samtidig en av de strategiene som enkelte mener fungerer, selv om det ikke er en påstand vi kan støtte opp om.

Hvem fikk ideen til denne rulett strategien?

Dette rulett-systemet har fått sitt navn etter Jean le Rond d’Alembert (1717 – 1783). d’Alembert var en fransk matematiker, mekaniker, fysiker og filosof.

D’Alembert foreslo at sannsynligheten for at en mynt lander med hodet opp øker for hver gang den lander med hodet ned. Dette er imidlertid ikke en riktig slutning ettersom mynten ikke har noen hukommelse. Men til tross for at dette er utgangspunktet for d’Alembert rulett-system, så er det faktisk en av de bedre strategiene for å spille rulett.

Prinsippet med d’Alembert systemet er at man reduserer innsatsen med et bestemt beløp dersom man vinner, og øker innsatsen med et bestemt beløp dersom man vinner. D’Alembert rulett-system er en variant av Martingales rulett-system.

Fremgangsmetode for å spille rulett med d’Alembert

Slik spller du rulett med dette systemet:

  1. Velg ut en farge, rød eller svart, og spill kontinuerlig på den fargen du velger. Motstå fristelsen for å bytte farge underveis. Bordet har som kjent ingen hukommelse.
  2. Dersom du vinner, reduserer du innsatsen din med én.
  3. Dersom du taper, øker du innsatsen din med én.
  4. I teorien skal man gradvis kunne øke beholdningen så lenge man spiller med d’Alembert rulett-system. I praksis vil alle som spiller lenge nok ende opp med å tape penger ettersom huset har den største fordelen.

Eksempel med d’Alembert rulett- og tippesystem:

Med en beholdning på $100 satser du 1 på svart. Du taper og sitter igjen med $99. Neste runde øker du innsatsen med én, og du satser 2 på svart, men taper denne gangen også. Du sitter nå igjen med $98. Deretter øker du innsatsen med én, og du satser nå 3 på svart. Din beholdning er nå tilbake til $100. Fordi du vinner reduserer du innsatsen din med én, slik at du satser 2 på svart. Du vinner denne gangen også, og sitter igjen med $102, altså $2 mer enn hva du hadde i utgangspunktet. Hadde du veddet større beløper for hvert spinn ville naturligvis du ha vunnet enda mer.

Dette systemet garanterer selvfølgelig ingen gevinst (ingen systemer brukt i pengespill kan garantere gevinst). Hvis du spiller over en lengre periode må du ikke glemmet at huset vinner alltid til slutt, uansett hvor bra ditt system er.